TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Premierul sud-coreean a numit calea de ieșire din criza cauzată de COVID-19

Criza cauzată de coronavirus poate fi depășită prin inovarea și digitalizarea economiei. Această opinie a fost exprimată marți la forumul ”Open innovation” de către prim-ministrul Republicii Coreea, Chung Sye-kyun, citat de agenția de știri News 1.

"Criza provocată de coronavirus de tip nou poate fi depășită prin inovație. Guvernul Republicii Coreea de la apariția coronavirusului pînă în prezent a urmat în mod constant trei principii: deschidere, transparență și democrație, iar strategia celor trei T (test - testare, trace - urmărire, treatment - tratament – n.ed. TASS) și-a demonstrat eficiența", a declarat premierul sud-coreean, care participă la forum ca invitat, transmite tass.ru.

Chung Sye-kyun a adăugat: "Ne aflăm în fața unor transformări structurale semnificative în domeniul economic și public și intrăm într-o nouă eră care necesită o nouă ordine mondială". Ca răspuns la aceste schimbări, guvernul sud-coreean a elaborat o nouă strategie de dezvoltare guvernamentală "un nou curs", o parte principală a căruia este digitalizarea economiei. Această măsură ar putea conduce la crearea a 900 de mii de locuri de muncă în Coreea de Sud pînă în 2025.

Prim-ministrul sud-coreean a subliniat că, în condițiile actuale, este necesar de găsit un echilibru delicat între măsurile antiepidemice și sfera economică. Potrivit lui, succesul acestor măsuri este cheia spre protejarea economiei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load