COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Premierul Georgiei a acuzat protestatarii de răspîndirea coronavirusului

26 iul. 16:30   În lume
1241 1

Un nou focar de coronavirus în Georgia a izbucnit din cauza comportamentului iresponsabil al protestatarilor care nu au ținut cont de îndemnul autorităților de a rămîne acasă pe fundalul pandemiei.

Cu o astfel de acuzație a venit prim-ministrul republicii, Irakli Garibashvili, în cadrul ședinței Guvernului. El a fost citat de Sputnik Грузия.

Potrivit politicianului, în ultimele zile, medicii au înregistrat o creștere aproape dublă a infecției în țară. Cu două săptămîni mai devreme, în țară au început demonstrațiile în legătură cu moartea operatorului compania TV Pirveli, Lexo Lashkarava, după o acțiune a oponenților LGBT. "Noi, desigur, cerem populației să fie atentă, prudentă, să trateze activitățile în legătură cu orice întîlnire cu responsabilitate", a spus Garibashvili.

În același timp, el a subliniat că autoritățile țării nu vor mai declara lockdown, în ciuda răspîndirii virusului, deoarece acest lucru poate duce la consecințe ireparabile pentru economie. "Țara noastră nu va mai putea rezista unei noi închideri. Nici lockdown-ul, nici aceste restricții nu vor fi justificate", a spus premierul.

În prezent, în Georgia au fost anulate toate restricțiile care au fost în vigoare din cauza COVID-19 din toamna anului 2020. Recent, autoritățile au anunțat despre apariția în țară a noii tulpini indiene a coronavirusului - Delta.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X