X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Premierul chinez anulează întîlnirea cu vicecancelarul german

22 iun. 11:15   Externe
5306 0

Întîlnirea vicecancelarului german și ministru al Economiei, Robert Habeck, cu premierul Consiliului de Stat al Chinei, Li Qiang, pe care politicianul german a sperat că o va avea în timpul călătoriei sale în China, nu va avea loc.

Despre aceasta a relatat Die Welt cu referire la reprezentanți ai delegației germane.

Aceștia au declarat că întîlnirea "nu a putut fi programată pentru dimineața dinaintea plecării" lui Habeck la Shanghai, care a fost planificată în prealabil. Nu au fost oferite motive concrete. Habeck a declarat că nu are nicio idee despre motivele anulării. În același timp, el îl cunoaște personal pe Qiang de mai mulți ani

Beijingul a explicat doar pe scurt delegației că întîlnirea programată pentru sîmbătă dimineață, 22 iunie, "nu va fi posibilă".

Vizita lui Habeck în RPC va dura pînă duminică și dorește să aibă un schimb de opinii cu Zheng Shanjie, președintele Comitetului de stat pentru dezvoltare și reformă din China, cu ministrul comerțului Wang Wentao și cu ministrul industriei Jin Zhuanglong. Potrivit ziarului, accentul se va pune pe relațiile bilaterale și pe problemele actuale de politică economică, energetică și climatică.

11
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав