COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 604 909   INFECTAȚI 259 202(+154)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6255(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2827
Puterea stiri: 6435
Coronavirus stiri: 7307

Premierul britanic Boris Johnson va contesta o datorie de 535 de lire sterline

13 mai. 19:30   În lume
1188 0

Premierul britanic Boris Johnson va contesta o datorie în valoare de 535 de lire sterline (624 de euro), pe care în luna octombrie un tribunal l-a condamnat să o plătească, a anunţat joi Downing Street, potrivit AFP.

''Va fi depus un recurs pentru a cere o ordonanţă care să vizeze anularea deciziei, radierea plîngerii şi declararea acesteia drept total neîntemeiată'', a declarat miercuri un purtător de cuvînt al premierului britanic.

Publicaţia Daily Mail a scris joi că Boris Johnson datorează suma respectivă unei femei obsedate de teorii ale conspiraţiei care îl acuză pe şeful guvernului de ''defăimări repetate''.

Femeia lansează constant proceduri judiciare împotriva diverselor instituţii şi le trimite copii ale plîngerilor sale Reginei, parlamentului britanic şi postului de radio şi televiziune BBC.

În contextul în care liderul conservator este vizat de o serie de acuzaţii în legătură cu integritatea sa, revista satirică Private Eye a dezvăluit existenţa acestei decizii a instanţei datînd din 26 octombrie 2020, găsită într-o bază de date online a tribunalelor civile din Anglia şi Ţara Galilor.


Consultată de AFP, hotărîrea justiţiei nu oferă detalii despre felul datoriei sau identitatea creditorului. În schimb, decizia îl menţionează clar ca debitor pe Boris Johnson, înregistrat cu celebra adresă Downing Street 10, reşedinţa premierilor britanici începînd din 1735.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽