X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Premieră medicală: Un bebeluș s-a născut în urma unui transplant de uter

11 iul. 2019,, 00:30   Război în Ucraina
2473 0

O fetiță a fost adusă pe lume luna trecută la Cleveland Clinic, din SUA, în urma unui transplant de uter prelevat de la o donatoare decedată.

Mama bebelușului a luat parte la un proiect de cercetare în care au fost implicate 10 femei cu infertilitate a factorului uterin (care nu au uter). Echipa de cercetare a realizat cinci transplanturi, dintre care trei cu succes, inclusiv cel în urma căruia s-a născut fetiţa, potrivit Agerpres. Două dintre femei așteaptă transferuri de embrioni şi alte candidate aşteaptă un transplant.

În întreaga lume, există peste zece bebeluşi aduşi pe lume în urma unui transplant de uter, a anunţat spitalul. Cleveland Clinic a mai precizat că studiul său diferă de alte programe prin utilizarea doar de utere de la donatoare recent decedate.

Acest lucru elimină riscul ca donatorul să sufere o intervenție chirurgicală abdominală majoră. Dr. Uma Perni, un membru al echipei de cercetare, a declarat că, în timp ce naşterea fetiței face parte dintr-un proiect de cercetare, „este interesant să se poată vedea ce opţiuni ar putea exista pentru femei în viitor”.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав