Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 962

Povestea unui tînăr refugiat din Ucraina

5 aug. 22:00   Război în Ucraina
2066

Ministerul Afacerilor Interne a realizat un reportaj video despre un tînăr refugiat din Ucraina care și-a spus povestea, informează Noi.md.

Tînărul refugiat din Ucraina povestește despre experiența sa în urma izbucnirii războiului din țara natală. Acesta afirmă că în primele 3-4 zile de război el nu a putut nici mînca, nici dormi, stătea doar cu telefonul în mîini pentru a urmări știrile.

„Era ora 3:30 sau 4:30 dimineață cînd pur și simplu m-am trezit de la explozii… Pînă la război eu aveam o viață frumoasă. Mergeam la antrenamente, antrenam copiii, aveam multe evenimente care ne permiteau să dezvoltăm sportul pentru copii și tineri. Am adunat și o echipă profesională în Kiev”, își amintește el.

Tînărul sportiv spune, că atunci cînd duci o viață liniștită, totul este bine, iar într-un moment totul se poate schimba.

Sportivul își aduce aminte de competițiile care erau organizate în Moldova și Polonia, el susține că mereu era întîlnit foarte călduros.


„Am mulți prieteni în Moldova și Polonia, bunica mea este poloneză, iar bunicul moldovean. De fapt, noi și sîntem un singur popor frățesc. Eu cred, că noi niciodată nu am fost atît de uniți”, precizează tînărul.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав