COVID-19 în MOLDOVA

Povestea fetiţei care are doar doi ani, dar gîndeşte ca un tînăr de 19 ani

Povestea fetiţei care are doar doi ani, dar gîndeşte ca un tînăr de 19 ani

Doi părinți povestesc cum e să crești un copil devenit membru Mensa la vîrsta de trei ani și prejudecățile de care se lovesc pentru că fiica lor a ajuns să fie considerată genială.

Natalie și Ben, din Marea Britanie, și-au dat seama că fiica lor, Ophelia, este diferită față de ceilalți copii atunci cînd la vîrsta de opt luni a spus primul cuvînt. Ea a spus primul cuvînt - „bună”- cu cîteva luni înainte decît un copil normal.

„De aici a început totul. A început să spună culorile, literele, numerele foarte devreme, spre deosebire de alți copii”, a spus Natalie, mama fetei.


La vîrsta de doi ani, Ophelia, primul copil al cuplului, deja memorase și recita alfabetul.

După ce s-au interesat despre evoluția normală a copiilor, părinții au realizat că au un copil înzestrat, așa că au dus-o la un psiholog specializat în copiii cu IQ mai mare de mediu.

Ophelia a dat testul Stanford-Binet, care evaluează copiii de la vîrsta de doi ani în domenii precum consțiința spațială și abilitățile verbale și logice.

Scorul mediu este de 100, majoritatea variind între 85 și 115. Ophelia a ajuns la scorul de 171.

Cu toate astea fetița are în mare parte aceleași activități precum alți copii: se joacă, sare – la fel ca ceilalți de vîrsta ei, doar că se întîmplă ca ei să-i placă să învețe și să încerce lucruri noi, spune mama ei.

„Atunci cînd discutăm, simt că discut cu o persoană de 19 ani”, afirmă tatăl Opheliei.

Psihologul specializat în copiii înzestrați spune că micuții înzestrați pot fi recunoscuți prin faptul că pun foarte multe întrebări.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load