Povestea femeii care a născut 69 de copii

Povestea femeii care a născut 69 de copii

Valentina Vassilyeva a fost soția lui Feodor Vassilyev din Shuya, Rusia. Familia a trăit între anii 1700, între 1707-1782. Valentina a murit la 76 de ani, după ce născut 69 de copii. 


În Cartea recordurilor este cunoscută ca fiind "cea mai prolifică mamă vreodată", femeia a avut prin 27 de sarcini: 16 dintre ele au fost cu gemeni, 7 cu tripleți și 4 sarcini cu cvadrupleți. 


Potrivit calculelor BBC, Vassilyeva ar fi putut avea sarcini de 37 de săptămîni cu gemeni, sarcini de 32 săptămîni cu tripleți și sarcini de 30 de săptămîni cu cvadrupluri.


Dacă adăugăm toate astea, sînt 936 de săptămîni. Un an este format din 52 de săptămîni, deci dacă împărțim cifrele rezultate, obținem 18 ani. Așadar, doamna Vassilyeva a trebuit să-și petreacă 18 ani întregi din viața ei însărcinată.


Există și experți care se îndoiesc de faptul că ar fi rezistat cu atîtea sarcini, este dificil cu medicamentele de azi, cu atît mai puțin în mediul rus din secolul al 18, cînd oamenii se dedicau muncilor agricole în mare parte. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load