X 
Coronavirus stiri: 8216
Obiectiv european stiri: 317
Criza energetică stiri: 941

Poroșenko a refuzat să se prezinte la interogatoriul SBU

27 mai. 2021,, 16:14   Război în Ucraina
1642

Fostul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko a refuzat să vină la interogatoriul Serviciului de securitate (SBU) în calitate de martor în dosarul penal împotriva șefului Consiliului politic al partidului ”Platforma de opoziție — Pentru viață” (Оппозиционная платформа — За жизнь”) al lui Viktor Medvedchuk și deputatului Radei Supreme, Taras Kozak. Un mesaj despre acest lucru a apărut pe site-ul oficial al departamentului.

Potrivit serviciilor speciale, politicianul trebuia să vină la interogare pe 27 mai, dar a ignorat-o fără a explica motivele. "[Acum] el este chemat din nou. Data celui de-al doilea interogatoriu este 31 mai 2021", se arată în raport.

La rândul său, publicația "Страна.иа" a menționat că, drept motiv pentru refuzul de a veni la SBU, Poroșenko s-a referit la o vizită în zona acțiunilor militare din Donbass. Scopul vizitei sale pe prima linie și momentul întoarcerii nu se cunosc.

Procuratura Generală a Ucrainei a anunțat pe 11 mai că-i suspectează pe Medvedchuk și Kozak de înaltă trădare, încălcarea legilor și obiceiurilor de război și delapidarea resurselor de stat. Deputații sînt acuzați de transmiterea informațiilor despre o "unitate militară secretă ucraineană" către serviciile de informații ruse, crearea unei rețele de recrutare și reînregistrarea unei mine ucrainene în Crimeea pe numele unei companii rusă.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав