Preşedintele stiri: 3610

Popularitatea partidului lui Zelensky a scăzut

11 iun. 2021,, 14:45   Război în Ucraina
2558 0

Popularitatea partidului ucrainean ”Sluga Naroda”, condus de președintele Vladimir Zelensky, a scăzut cu mai mult de un punct în ultimele două săptămîni pînă la 20,3%. Acest lucru este demonstrat de rezultatele unui sondaj realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kyiv.

Potrivit cercetătorilor, în ciuda pierderii ratingului, forța politică continuă să fie lider după simpatiile cetățenilor ucraineni, depășind principalului său rival — partidul fostului președinte Petro Poroșenko "Solidaritatea Europeană" cu 2,8%. Locul al treilea în clasament este ocupat de partidul fostului prim-ministru al republicii Iulia Timoșenko - 12 la sută, locul patru - "Platforma de opoziție - Pentru viață" - 11,8 la sută, cinci — partidul fostului șef al Serviciului de securitate al Ucrainei (SBU) Igor Smeshko "Putere și onoare" - 7,2 la sută.

Alte formațiuni au mai puțin de cinci la sută din ratingul electoral și este puțin probabil să poată conta pe reprezentarea în Parlament la viitoarele alegeri. Sociologii au făcut o excepție de la această listă pentru "Strategia ucraineană a lui Groysman", "Blocul de opoziție" și Partidul Radical. Ei dețin 4,2 la sută din simpatiile cetățenilor. Ei au toate șansele să le crească în perioada premergătoare alegerilor, spun experții.

Studiul a fost realizat în perioada 1-7 iunie în toate regiunile Ucrainei, cu excepția teritoriilor în Donbass care nu sînt controlate de Kyiv. La aceasta au participat 2003 respondenți cu vîrsta peste 18 ani. Marja de eroare a studiului, după cum asigură oamenii de știință, nu depășește 2,5%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий