COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7603

Popularitatea partidului lui Zelensky a scăzut

11 iun. 14:45   În lume
1620 0

Popularitatea partidului ucrainean ”Sluga Naroda”, condus de președintele Vladimir Zelensky, a scăzut cu mai mult de un punct în ultimele două săptămîni pînă la 20,3%. Acest lucru este demonstrat de rezultatele unui sondaj realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kyiv.

Potrivit cercetătorilor, în ciuda pierderii ratingului, forța politică continuă să fie lider după simpatiile cetățenilor ucraineni, depășind principalului său rival — partidul fostului președinte Petro Poroșenko "Solidaritatea Europeană" cu 2,8%. Locul al treilea în clasament este ocupat de partidul fostului prim-ministru al republicii Iulia Timoșenko - 12 la sută, locul patru - "Platforma de opoziție - Pentru viață" - 11,8 la sută, cinci — partidul fostului șef al Serviciului de securitate al Ucrainei (SBU) Igor Smeshko "Putere și onoare" - 7,2 la sută.

Alte formațiuni au mai puțin de cinci la sută din ratingul electoral și este puțin probabil să poată conta pe reprezentarea în Parlament la viitoarele alegeri. Sociologii au făcut o excepție de la această listă pentru "Strategia ucraineană a lui Groysman", "Blocul de opoziție" și Partidul Radical. Ei dețin 4,2 la sută din simpatiile cetățenilor. Ei au toate șansele să le crească în perioada premergătoare alegerilor, spun experții.

Studiul a fost realizat în perioada 1-7 iunie în toate regiunile Ucrainei, cu excepția teritoriilor în Donbass care nu sînt controlate de Kyiv. La aceasta au participat 2003 respondenți cu vîrsta peste 18 ani. Marja de eroare a studiului, după cum asigură oamenii de știință, nu depășește 2,5%.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽