TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Pompeii au surprins din nou arheologii

În timpul săpăturilor din Pompei, a fost descoperită o căruță, care s-a păstrat în întregime din sec I e.n. Oamenii de știință încă nici o dată nu au găsit un exemplar atît de frumos ornat— căruța cu patru roti are elemente decorative pe teme erotice, s-au păstrat urmele ale frîielor, pernelor, chiar și amprenta unui spic de grîu, transmite euronews.com.

"Pompei continuă să ne uimească și vom desfășura activități de cercetare încă mulți ani, săpăturile se desfășoară pe o suprafață de 20 de hectare, dar, mai presus de toate, această constatare arată că putem să extindem complexul, să atragem mai mulți turiști din întreaga lume și în același timp să întreprindem acțiuni de cercetare și formare", - au subliniat arheologii.

Pe aceeași teritoriu situat în spatele gardului antic al orașului, arheologii au descoperit anterior osemintele a trei cai. Cercetătorii presupun că căruța ar putea fi folosită în timpul procesiunilor religioase dedicate lui Ceres, zeița fertilității sau Venus, zeița iubirii și frumuseții, fie pentru ceremoniile de nuntă într-o familie aristocratică bogată.

La săpături au participat specialiști de profil foarte diferit, deoarece în cadrul operațiunii au existat mai multe dificultăți tehnice - căruța a fost descoperită la o adîncime de șase metri într-o zona în care astăzi se află clădiri moderne.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load