Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1675

Polonia va plasa sisteme antirachetă din Germania la granița cu Ucraina

21 noi. 2022,, 14:15   Război în Ucraina
1399 0

Polonia a acceptat oferta Republicii Federale Germania pentru furnizarea de sisteme antirachetă și de apărare aeriană american Patriot.

Despre aceasta a scris de viceprim-ministrul și, prin cumul, ministrul Apărării al Poloniei Mariusz Blaszczak pe pagina sa de Twitter.

Potrivit acestuia, autoritățile poloneze au acceptat „cu satisfacție” propunerea germană. „În timpul conversației telefonice de astăzi cu partea germană, voi propune ca sistemul să fie amplasat la granița cu Ucraina”, a scris Mariusz Blaszczak.

Anterior a fost raportat că Ministerul German al Apărării a oferit Poloniei un sistem de apărare antirachetă Patriot (apărare antiaeriană) după un incident cu rachete care au căzut la granița republicii.

Înainte de aceasta, ministrul german al Apărării Christina Lambrecht a recunoscut că incidentul cu căderea unei rachete ucrainene în satul polonez Przewoduv a demonstrat declinul sistemului european de apărare. În special, ea a subliniat că Europa va consolida apărarea antiaeriană, deoarece există „lacune” în acest domeniu.

1
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий