COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 321 682(+2068)   TRATAȚI 300 697     DECESE 7347(+37 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2952
Puterea stiri: 6772
Coronavirus stiri: 7593

Polonia va construi un gard la frontiera cu Belarus pentru a opri migranții

24 aug. 21:00   În lume
1305 1

Polonia va construi un gard de-a lungul frontierei sale cu Belarus, a anunţat, luni, ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak, în scopul stopării migranţilor, informează Reuters, citată de Agerpres.

Lituania, Letonia şi Polonia au raportat creşteri substanţiale ale numărului de migranţi care au ajuns pe teritoriile lor plecînd din Belarus. Cele trei state, care sînt membre ale Uniunii Europene, l-au acuzat pe liderul belarus Aleksandr Lukaşenko că pune presiune asupra UE în scopul ridicării sancţiunilor economice impuse Belarusului.

″Un nou gard, cu o înălţime de 2,5 metri, va fi construit la frontiera cu Belarus″⁣, a scris, pe Twitter, ministrul Mariusz Blaszczak.

Acesta a adăugat că la graniţă vor fi desfăşuraţi militari suplimentari pentru a ajuta poliţia de frontieră.

Guvernul polonez a fost criticat dur de organizaţiile pentru drepturile omului întrucît de două săptămîni ţine blocaţi un grup de migranţi între zona de acţiune a poliţiei de frontieră poloneze şi cea a poliţiei de frontieră belaruse, în apropierea satului Usnarz Gorny


Varşovia susţine că a le permite migranţilor să intre pe teritoriul polonez ar încuraja migraţia ilegală şi ar face jocurile lui Lukaşenko.

″Aceştia nu sînt refugiaţi, ei sînt migranţi economici aduşi de guvernul belarus″⁣, a explicat Marcin Przydacz, adjunct al ministrului de externe polonez.

Însă unele ONG-uri acuză Polonia că îi tratează inuman pe migranţii respectivi prin blocarea intrării lor pe teritoriul polonez.

″Situaţia este oribilă şi nu am niciun dubiu că aceşti oameni se confruntă cu tratament inuman, degradant, crud şi, în unele cazuri, trebuie să o spunem clar: avem de-a face cu tortură″⁣, a declarat Mikolaj Pietrzak, un avocat care îi reprezintă pe migranţi.

Săptămîna trecută, ţările UE au acuzat Belarusul de efectuarea ″unui atac direct″⁣ prin trecerea solicitanţilor de azil peste frontiera sa şi, îngrijorate de perspectiva unui val de migranţi afgani, au convenit că trebuie să-şi consolideze frontierele externe.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽