COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Polonia ar putea să se retragă din UE

21 oct. 10:45   În lume
1715 0

Polonia ar putea părăsi Uniunea Europeană pe fondul unei dispute între Bruxelles și Varșovia cu privire la prioritatea dreptului UE față de dreptul național.

Acest lucru a fost atenționat de Manfred Weber, șef al fracțiunii de conducere a Parlamentului European - Partidul Popular European (PPE), a raportat Redaktionsnetzwerk Deutschland pe 21 octombrie, înaintea summitului UE, care va avea loc la 21-22 octombrie, informează Noi.md.

Potrivit acestuia, la următorul summit al UE este necesar să se identifice o soluție de compromis cu privire la disputa juridică dintre Polonia și UE.

„Este vorba despre o chestiune de principiu, dacă UE acceptă legea și independența sistemului judiciar. Faptul că acest subiect nu a fost încă discutat este un eșec al Consiliului European”, s-a arătat politicianul.

Potrivit acestuia, Consiliul European nu ar trebui să se teamă de dezbateri. Dacă problema statului de drept și a normelor de funcționare a dreptului european nu va fi soluționată, atunci Polonia poate părăsi UE „prin ușa din spate”, a concluzionat el.


La începutul lunii octombrie, Curtea Constituțională a Poloniei a recunoscut superioritatea Legii fundamentale a țării față de dreptul european comun. Comisia Europeană a amenințat Varșovia cu amendă.

În plus, Comisia Europeană a promis să protejeze prioritatea normelor UE. Potrivit Didier Reynders, comisar european pentru justiție și stat de drept, pentru aceasta vor fi utilizate „toate instrumentele disponibile”.

Consiliul de Miniștri polonez consideră că puterile Curții UE, care urmează să afirme supremația dreptului european asupra Constituției țării, au fost depășite.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X