X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 587
Preşedintele stiri: 3729

Polonia ar putea bloca aderarea Ucrainei la UE

18 sep. 21:15   Război în Ucraina
2583 0

Polonia ar putea bloca aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană dacă nu va fi rezolvată problema interzicerii importului de produse agricole ucrainene.

Despre acest lucru a declarat ministrul Agriculturii Poloniei, Robert Telus, citat de mass-media poloneză, transmite RBC-Ucraina.

El a menționat că poziția Poloniei cu privire la interzicerea importurilor de cereale din Ucraina este fermă. Telus a adăugat, de asemenea, că acest lucru ar crea posibilitatea aderării Ucrainei la UE.

"Dacă nu vom construi astăzi aceste instrumente, Polonia cu siguranță nu va fi de acord cu aderarea Ucrainei (la UE)... Cînd Polonia a aderat la Uniunea Europeană, a trebuit să îndeplinim condițiile. Și aceste condiții ne-au fost înaintate foarte dur. Și trebuie să stabilim și Ucrainei condiții", a spus el.

Ministrul a menționat că "în baza a ceea ce există acum, agricultura poloneză nu va o va cîștiga pe cea ucraineană".


Fiind întrebat dacă Polonia ar putea să nu fie de acord cu aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, ministrul a răspuns: "Dacă nu vom construi aceste instrumente".

"Și spunem acest lucru în Uniunea Europeană, că în primul rînd este necesar să creăm condiții pentru aderarea Ucrainei", a adăugat Telus.

În luna mai, Uniunea Europeană a permis cinci țări care se învecinează cu Ucraina să impună o interdicție privind vînzarea pe piața internă a grîului, porumbului, rapiței și semințelor de floarea-soarelui din Ucraina. În același timp, tranzitul acestor mărfuri este permis pentru exportul în alte țări. Interdicția trebuia să expire pe 15 septembrie.

În același timp, la începutul lunii septembrie, Polonia, Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia au solicitat prelungirea interdicției privind importul de cereale ucrainene în aceste țări pînă la sfîrșitul anului.

La 15 septembrie, Comisia Europeană a anulat restricțiile privind importul de cereale ucrainene. Cu toate acestea, Polonia, Slovacia și Ungaria au anunțat propriile restricții privind importul de cereale ucrainene, în ciuda deciziei Comisiei Europene.

După aceasta, Ucraina a decis să depună un proces la Organizația Mondială a Comerțului din cauza refuzului a trei țări de a anula interdicția asupra produselor ucrainene.

12
3
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?