Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Polonia a început să restrîngă programele de ajutor pentru refugiații ucraineni

1 iul. 13:45   Război în Ucraina
2597 0

Polonia a început să reducă treptat programele de asistență pentru refugiații ucraineni. Așadar, de vineri, 1 iulie, statul va înceta să plătească ajutoare cetățenilor care au adăpostit refugiați, transmite RIA Novosti.

Se observă că autoritățile poloneze se așteaptă ca ucrainenii să înceapă să lucreze și să se poată întreține singuri. Potrivit lui Pavel Shefernaker, adjunct al șefului Ministerului Afacerilor Interne și al administrației republicii, comisarul guvernului pentru refugiați, autoritățile pleacă de la faptul că „mulți sînt capabili să se adapteze și să cîștige bani de sine stătător”. Astfel, din aproximativ 500.000 de refugiați ucraineni, mai mult de jumătate au început deja să lucreze legal.

În plus, de la 1 iulie, perioada de călătorie gratuită pentru cetățenii Ucrainei se încheie în Polonia, iar la Varșovia a fost anulată în urmă cu o lună.

În luna mai, autoritățile poloneze au anunțat că numărul refugiaților care pleacă în Ucraina a început să depășească numărul celor care intră în țară. Potrivit Serviciului Grăniceri, din 24 februarie, 3,57 milioane de refugiați din Ucraina au sosit în Polonia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав