Criza energetică stiri: 792
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Polonia a chemat la demilitarizarea și redenumirea regiunii Kaliningrad

16 mai. 11:15   Război în Ucraina
2169

Fostul ministru adjunct al Apărării al Poloniei, expertul militar Romuald Sheremetyev a cerut demilitarizarea și redenumirea Kaliningradului rus. Cuvintele sale sînt citate de ediția DoRzeczy.

Potrivit expertului militar, demilitarizarea și redenumirea orașului trebuie efectuate dacă Finlanda și Suedia aderă la NATO. El și-a exprimat opinia că acest lucru ar întări flancul estic al alianței, întrucît ambele țări au „armate impunătoare”. „Mai mult, într-un astfel de sistem, Marea Baltică va deveni o mare NATO”, a adăugat el.

"Această regiune trebuie demilitarizată, pentru că NATO nu poate sta pe un butoi de pulbere între picioare. Cred că este clar acest lucru ", a spus Romuald Sheremetyev.

Mai tîrziu, guvernatorul regiunii Kaliningrad Anton Alikhanov a comentat declarația sa. El a sugerat că, în Polonia, se poartă un „război pentru moștenirea politică a lui Kaczynski”. „Și acolo, în opinia mea, există o astfel de competiție între președintele Duda, prim-ministrul Morawiecki și tot felul de alți generali în retragere”, a spus el. Potrivit lui Alikhanov, retorica Varșoviei s-ar putea schimba de îndată ce țara va simți absența gazului rusesc, cărbunelui și a altor bunuri necesare tactic.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав