X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Polițiștii germani fac razii pentru a găsi o monedă de aur de 100 de kg

17 dec. 2020,, 20:00   Externe
7813 0

Poliţia din Berlin a descins la locuinţe şi magazine de bijuterii care ar putea fi implicate în furtului unei monede uriaşe din aur care cântărește 100 de kilograme. Obiectul a fost furat dintr-un muzeu din capitala Germaniei, relatează The Guardian.

Moneda canadiană, cu o valoare estimată de 3,75 milioane de euro, a fost furată de la Muzeul Bode din Berlin în 2017 şi nu a fost încă recuperată, potrivit Mediafax.

Descinderile de dimineaţă s-au concentrat asupra a opt suspecţi cu vîrste cuprinse între 14 şi 51 de ani, de diferite naţionalităţi, a spus poliţia.

Despre suspecţi, poliţia presupune că ar fi făcut parte dintr-un grup care a obţinut aur furat pentru a-l topi şi a turna monede de colecţie, pe care apoi le-a vîndut ca autentice prin magazine de bijuterii operate de ei sau de rudele lor. Unele dintre falsuri circulă deja, a spus poliţia.

Căutările au condus la descoperirea de monede contrafăcute, instrumente de falsificare şi o sumă cu „cinci cifre” în numerar, a spus poliţia.


"Evaluarea probelor este în curs", a spus poliţia. „Printre altele, se examinează o posibilă legătură cu furtul monedei de aur de la Muzeul Bode”.

Procurorii din Berlin au declarat că nu au fost făcute arestări, dar că ancheta continuă.

Căutările au avut loc la doar două zile de la arestarea unui suspect cheie în furtul spectaculos de anul trecut al unor bijuterii din secolul al XVIII-lea de la un muzeu din Dresda, individ care provine dintr-o familie criminală legată de furtul monedei uriaşe de aur. Mohamed Remmo, în vîrstă de 21 de ani, a fost arestat de autorităţile berlineze în cartierul Neukölln, luni. Fratele său geamăn, Abdul Majed Remmo, este căutat în continuare.

Poliţiştii şi procurorii nu au precizat dacă există o legătură între arest şi percheziţii, dar membrii aceleiaşi familii au fost condamnaţi la începutul acestui an pentru furtul monedei canadiene de aur. Este vorba de verii Ahmed Remmo şi Wissam Remmo, care, împreună cu un prieten care lucra ca paznic la muzeu, au fost condamnaţi pentru furtul monedei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?