TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Polițist amendat cu 6.300 de euro, după ce a postat pe Facebook o fotografie cu o populară mîncare austriacă

După ce a publicat pe Facebook o fotografie cu o celebră mîncare austriacă, un polițist din Austria a fost condamnat la închisoare cu suspendare de 10 luni şi o amendă de 6.300 de euro.

Publicarea pe Facebook a unei fotografii ce prezintă o populară mîncare austriacă i-a adus unui poliţist o condamnare în virtutea Legii de prohibiţie a nazismului, întrucît ouăle şi găluştele prăjite în tigaie sînt considerate preparatul preferat al lui Hitler, informează DPA și Agerpres.

Tribunalul Regional din Burgenland a decis o pedeapsă de închisoare cu suspendare de 10 luni şi o amendă de 6.300 de euro, luni. Sentinţa poate fi contestată în apel.

Potrivit sentinţei, poliţistul în cauză a publicat pe Facebook în 2020 o fotografie de ziua de naştere a lui Hitler, 20 aprilie, însoţită de mesajul următor: "Prînzul de azi! Ouă şi găluşte cu salată verde!".

În faţa juraţilor, acel poliţist, născut în 1978, a declarat că a distribuit acea fotografie din pură întîmplare pe 20 aprilie. El a negat orice afiliere cu nazismul.

După incident, poliţistul a fost suspendat temporar. Totodată, el a demisionat din Partidul Libertăţii din Austria (FPO), o formaţiune de extrema dreaptă.

Legea austriacă de prohibiţie a nazismului este definită în termeni riguroşi. Ea incriminează nu doar înfiinţarea şi sprijinirea grupărilor neo-naziste, precum şi propaganda specifică şi infracţiunile violente, ci include şi un paragraf-omnibus care interzice anumite activităţi naziste nespecificate.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load