COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

Poliția din Malaezia a distrus cu un compactor computere de 1,26 milioane de dolari

20 iul. 23:00   În lume
1447 0

Poliția din Malaezia a folosit un compactor ca să distrugă 1.069 de computere care erau folosite pentru minat Bitcoin, confiscate în urma unor raiduri, informează Business Insider, care citează presa locală.

Un clip video publicat de site-ul de știri Dayak Daily arată cum utilajul calcă computerele așezate pe jos în parcarea sediului poliției din orașul Miri.

Poliția a confiscat echipamentele în timpul a șase raiduri făcute în intervalul februarie-aprilie, au declarat autoritățile malaeziene pentru CNBC.

Minerii de criptomonede ar fi furat curent electric în valoare de 2 milioane de dolari de la furnizorul local Sarawak Energy pentru a alimenta fermele de minat, a declarat Hakemal Hawari, comisar adjunct de poliție, pentru CNBC.

Potrivit poliției, valoarea echipamentelor distruse era de 1,26 milioane de dolari.


Șase persoane au fost arestată sub suspiciune de furt de curent electric de la Sarawak Energy, a declarat șeful poliției Hakemal Hawari pentru publicația malaeziană The Star. Arestații au fost amendați cu cîte 2.000 de dolari și condamnați la opt luni de închisoare.

Furtul de electricitate de către operatorii fermelor de minat criptomonede este o practică des întîlnită la nivel mondial. Poliția ucraineană a confiscat recent aproximativ 9.000 de console de jocuri și computere găsite într-o fermă de criptomonede care fura lunar curent electric în valoare de 259.000 de dolari.

Poliția malaeziană a anunțat că trei locuințe au ars recent din cauza legăturilor improvizate la rețeaua de curent electric realizat de minerii de criptomonede, iar valoarea curentului electric furat anul trecut de mineri se ridică la 21,3 milioane de dolari.Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽