COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Poate fi contactat COVID-19 în rezervoare de apă? Opinia expertului

Poate fi contactat COVID-19 în rezervoare de apă? Opinia expertului

Bazinele acvatice deschise sînt supuse acțiunii razelor solare dăunătoare noului coronavirusul.

Prin urmare, infectarea cu COVID-19 în ele este puțin probabilă, a declarat pentru TASS expertul Centrului de Diagnosticare Moleculară al Institutului de Cercetări pentru Epidemiologie al Serviciului Rospotrebnadzor al Rusiei Mihail Lebedev.

„În prezent, nu există dovezi științifice că COVID-19 ar fi capabil să se răspîndească prin contactul cu apă. Trebuie de ținut cont de faptul că în rezervoarele de apă deschise, insolația este ridicată, ceea ce contribuie la distrugerea coronavirusului. Noul coronavirus <...> se transmite de la om la om preponderent pe cale aeriană. În ceea ce privește bazinele acvatice deschise, aici există o șansă de a contacta o infecție bacteriană sau parazitară, dar nu coronavirus”, a spus el.


Expertul a menționat că o serie de alte infecții, inclusiv bolile diareice acute, pot fi transmise prin apă. De exemplu, în unele regiuni rezervoarele de apă pot fi infectate cu hepatita virală A, boli parazitare, invazii parazitare.

Anterior, oamenii de știință polonezi și britanici într-un studiu publicat pe portalul medical medRxiv au ajuns la concluzia că coronavirusul poate supraviețui pînă la 25 de zile la temperaturi scăzute atunci cînd ajunge în apă de rîu. Potrivit estimărilor lor, pentru infectarea cu COVID-19 este necesară o concentrație de 100 de particule virale la fiecare 100 de mililitri de apă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load