COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 397 151   INFECTAȚI 256 187(+47)   TRATAȚI 249 216     DECESE 6173(+3)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1198
Preşedintele stiri: 2783

Platforma de programare pentru vaccinare în Cehia, blocată după un îndemn al prim-ministrului Babis

18 mai. 03:00   În lume
2314 1

Toate persoanele cu vârste de peste 40 de ani din Republica Cehă pot începând de luni să se programeze pentru a se vaccina împotriva noului coronavirus.

Platforma cehă de programare pentru vaccinare s-a blocat luni dimineaţă din cauza numărului mare de accesări, însă acele probleme tehnice au fost între timp rezolvate, iar site-ul a redevenit funcţional spre sfârşitul dimineţii.

Prim-ministrul ceh Andrej Babis a alimentat acel număr uriaş de accesări prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter cu puţin timp înainte de miezul nopţii. "Sunteţi un grup mare de oameni şi sper că veţi lua cu asalt site-ul platformei de programare pentru vaccinare", a scris premierul ceh în acel mesaj online.

Dar, deşi eligibilitatea la vaccinare a fost extinsă, peste 100.000 de rezidenţi vârstnici din Cehia aşteaptă încă o programare la medicii lor de familie pentru a se vaccina.

Centrele de vaccinare în masă există aproape exclusiv doar în marile oraşe din Cehia, în timp ce rezidenţii din comunităţile mici trebuie să se bazeze pe cabinetele medicilor de familie.

Peste 4,1 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate deja în Republica Cehă. Mai mult de 1 milion dintre cei 11 milioane de locuitori ai ţării au primit ambele doze de vaccin.

Cu aproape 30.000 de decese de la începutul pandemiei de COVID-19, Republica Cehă a fost una dintre cele mai grav afectate ţări din Europa.

Numărul infectărilor a scăzut considerabil în ultimele luni, fapt care a determinat autorităţile cehe să redeschidă începând de luni terasele restaurantelor pentru rezidenţii vaccinaţi, testaţi sau care s-au recuperat după ce au trecut prin maladia COVID-19. Poliţia şi autorităţile sanitare operează controale pentru a se asigura că aceste reguli sunt respectate.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?