Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Planul Germaniei de a găsi un înlocuitor pentru gazul rusesc nu a reușit

6 iul. 08:31   Război în Ucraina
2139

Planul Vicecancelarului, ministrului pentru Afaceri Economice și Protecția Climei al Germaniei, Robert Habeck, de a înlocui gazul rusesc cu gaze naturale lichefiate (GNL) nu a reușit, a declarat într-un interviu acordat Bild, deputatul CDU în Bundestag, Torsten Fry.

Publicația a reamintit că ministrul intenționa să aducă pe mare în Germania 13 miliarde de metri cubi de gaze naturale în prima jumătate a anului 2023, ceea ce ar înlocui parțial resursele energetice procurate de la Moscova.

"Strategia ministrului Habek privind importul de GNL a eșuat și nu va putea înlocui cantitatea de gaz de care vom avea nevoie în iarna următoare în viitorul previzibil. De aceea trebuie să facem tot posibilul pentru a umple rapid instalațiile de stocare a gazelor", a spus Fry.

Problema constă în lipsa oportunităților pentru Berlin de a găsi navele necesare pentru transportul GNL, a explicat publicației Martin Kroger de la Uniunea Armatorilor.

"Nu există cisterne în flota comercială germană care să poată transporta GNL pe distanțe lungi. În total, aproape 500 de tancuri GNL sînt disponibile în întreaga lume, dar cererea din alte regiuni este mare", a spus specialistul.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав