X 
Arşiţa stiri: 179
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Plantele perfecte pentru camere și ferestre însorite

2 noi. 2020,, 04:33   Externe
26823 0

Camerele și ferestrele luminoase și ferestrele orientate spre sud par a fi o binecuvânare pentru plante. Dar asta numai la prima vedere.

Şi asta pentru că în realitate, multe plante de apartament vin din locuri exotice, acolo un pădurea filtrează cantitatea de lumină pe care o primesc şi s-ar putea usca. În schimb, unele plante originare din Africa de Sud şi Australia, au nevoie de mult soare. De aceea, CasoTeca îţi prezintă cinci plante perfecte pentru camere și ferestre însorite.

Aloe Vera

Adăugă arsenalului de prim ajutor o plantă de aloe vera, cu întreținere redusă. Sucul plantei poate fi folosit pentru mici tăieturi şi arsuri, iar plante se poate înmulţi prin replantarea lăstarilor. Plantează aloe vera într-un vas greu de teracotă, care va susține creșterea maximă şi va încuraja circulația aerului.

Cinci plante perfecte pentru camere și ferestre însorite


Arbore de jad

Cu tulpinile sale rezistente şi cu frunze interesante, cărnoase, aceste plante sunt foarte populare pentru cei care au parte de camere luminoase. Arborele de jad are nevoie de cel puțin patru ore de lumină solară în fiecare zi, astfel că o fereastră orientată spre sud este ideală. Cu toate că această ăşantă este suculentă, și prin urmare tolerantă la secetă, nu este un cactus. Udă în mod regulant planta şi asigură-te că pământul este mereu umed, pentru a preveni uscarea frunzelor. Aceste plante de jad pot trăi timp de câteva decenii şi pot continua să crească încet în timp, așa că păstrează plant într-un ghiveci potrivit, pentru a preveni orice răstunare a acestuia.

Cinci plante perfecte pentru camere și ferestre însorite

Cactusul cu trei muchii

Euphorbia trigona este o plantă neobișnuită, care adesea provoacă senzații puternice de afecțiune sau dispreț. Această plantă suculentă produce spini destul de ascuţiţi, care pot face ca înmulţirea să fie dificilă. Fiind o plantă tropicală, e nevoie de multă lumină şi aer. Dacă o păstrezi pe terasă sau pe balcon, nu lăsa planta afară dacă temperaturile scad sub 10 grade Celsius.

Cinci plante perfecte pentru camere și ferestre însorite

Limba soacrei

Această plantă populară pentru că este „imposibil de ucis” este potrivită pentru cei care nu au timp să îngrijească plante. Sansevieria trifasciata creşte singură în lumină puternică, dar va crește și în condiții umbroase. Dacă ai noroc, planta ta ar putea chiar să te răsplătească cu flori albe parfumate.

Cinci plante perfecte pentru camere și ferestre însorite

Papirus

Da, ai ghicit! Este aceeași plantă pe care o foloseau egiptenii la construcţia bărcilor, dar şi pentru a face hârtie. Planta este un specimen interesant pentru pentru locurile însorite. Secretul pentru a creşte o plantă papirus fericită este să-i dai umiditate constantă.

Cinci plante perfecte pentru camere și ferestre însorite

Croton

Crotonul este dovada că frunzele pot fi la fel de vibrante şi frumoase precum florile. Trebuie să eviţi să uzi plant prea des; cel mai bine o uzi atunci când solul este uscat. Aceste plante au nevoie de lumină şi căldură pentru a se dezvolta. Nu lăsă plantele la temperaturi mai mici de 15 grade Celsius.

Cinci plante perfecte pentru camere și ferestre însorite

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав