TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Plajă din California invadată de mii de creaturi stranii

În urma unei furtuni puternice din nordul Californiei care a răscolit nisipul, mii de viermi cunoscuţi pentru asemănarea cu organele genitale masculine au fost aduşi la suprafaţă pe o plajă aflată în apropierea oraşului San Francisco.

Potrivit publicaţiilor de specialitate, aceşti viermi marini au numele de Urechis unicinctus, dar popular li se spune „peşti-penis”, din cauza formei, potrivit BBC NEWS. Specia trăieşte de obicei sub nisip, motiv pentru care nu sunt văzuți decât în ocazii rare. Totuşi, în urma furtunilor puternice şi a valurilor care au măturat straturile de nisip, mii de creaturi au rămas expuse în nordul Californiei, oferind o imagine cel puţin surprinzătoare.

Biologul Ivan Parr spune că au fost descoperite fosile care dovedesc că aceste creaturi datează de 300 de milioane de ani.

Fotografiile postate de oamenii amuzaţi sau intrigaţi de peisaj au avut mare succes pe Instagram, cu atât mai mult cu cât peştii au atras şi un număr impresionant de pescăruşi.

Viermii aceştia nu sunt o delicatesă doar pentru păsări şi rozătoare, ci şi pentru unii oameni. De exemplu, în Coreea de Sud, „peştii-penis” constituie ingredientul de bază al unui fel de mâncare numit gaebul.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load