COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Piramidă uriașă în Golful Tokyo: Soluția japonezilor pentru lipsa spaţiului de locuit

Piramidă uriașă în Golful Tokyo: Soluția japonezilor pentru lipsa spaţiului de locuit

În Japonia se vorbeşte de mai mulţi ani despre un proiect care prevede „cazarea” a un milion de locuitori într-o piramidă gigantică de doi kilometri înălţime.

Pare o viziune futuristă, dar ar putea răspunde lipsei de spaţiu cu care se confruntă megalopolisul. Proiectul la căruia lucrează, din 2003, arhitecţii Dante Bini şi David Dimitric de la Shimizu Corporation poate fi definit ca titanic - relatează Digi24. Ideea lor este de a construi pe apă, în Golful Tokyo, o piramidă de 2 kilometri înălţime, sprijinită pe 36 de piloni, care să poată găzdui între 750.000 şi un milion de oameni.

Rezidenţii ar fi repartizaţi în cîteva zeci de imobile de cîte 30 de etaje fiecare, proiectate în interiorul acestei structuri. Cea mai mare structură ridicată vreodată de om Piramida gigantică ar fi constituită, în fapt, din 55 de piramide tubulare, fiecare avînd mărimea piramidei lui Keops din Egipt. Suprafaţa la sol a piramidei ar fi de 88 de kilometri pătraţi, iar cei 2.004 metri înălţime ar face din acest proiect cea mai mare structură ridicată vreodată de om.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load