COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 549(+71)   TRATAȚI 252 104     DECESE 6255(+0)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2830
Puterea stiri: 6442
Coronavirus stiri: 7315

Pietrele Îndrumătoare din Georgia, un monument misterios

10 mai. 03:00   În lume
1584 0

În iunie 1979, un bărbat cu pseudonimul R.C. Christian a solicitat serviciile companiei de prelucrare a granitului din Elberton, statul american Georgia, pentru construirea unui monument.

Bărbatul a cerut ca nimeni să nu afle vreodată identitatea sa sau a grupului pe care îl reprezenta. Bărbatul părea să aibă o rezervă nesfîrșită de bani pentru a finanța proiectul. Totodată, conform termenilor contractului legal semnat între bărbat și companie, toate planurile de construire trebuiau distruse după finalizarea proiectului și toate informațiile despre el nu trebuiau să fie niciodată date publicității.

În 1980, monumentul compus din patru monoliți de granit a fost finalizat. În fața monumentului a fost amplasată o placă pe care scrie „Să fie acestea pietre îndrumătoare într-o Eră a Rațiunii”.

„Nu fiți un cancer pe Pămînt. Lăsați loc naturii”

Inscripționate pe pietrele monumentului sînt 10 porunci sau instrucțiuni menite să restabilească planeta și societatea, cel mai probabil în cazul unei apocalipse. Instrucțiunile au fost scrise în opt limbi diferite, engleză, spaniolă, chineză, rusă, araba, ebraică, swahili și hindi. Printre poruncile gravate pe pietre se numără:


Mențineți omenirea sub 500.000.000 într-un echilibru veșnic cu natura;

Găsiți echilibrul între drepturile individuale și îndatoririle cetățenești;

Prețuiți adevărul, frumusețea, iubirea, căutați armonia cu infinitul.

Nu fiți un cancer pe Pămînt. Lăsați loc naturii.

Pietrele îndrumătoare din Georgia (Georgia Guidestones) servesc și ca un calendar astronomic, iar în fiecare zi, la prînz, soarele strălucește printr-o gaură îngustă din structură și iluminează data zilei pe o inscripție. Numele a patru limbi antice sînt înscrise în apropiere de vîrful monumentului: scriere cuneiformă, greacă veche, sanscrită și hieroglifele egiptene.

Mai mult, o tăbliță cu instrucțiuni arată că o capsulă a timpului este îngropată sub monument, deși data la care a fost îngropată și cea la care ar trebui să fie dezgropată lipsesc. Nu se știe dacă acest lucru este intenționat sau dacă, de fapt, capsula nu a fost îngropată niciodată.

„Ghidați reproducerea cu înțelepciune”

Pietrele Îndrumătoare din Georgia continuă să fie un subiect controversat. Adepții teoriilor conspiraționiste cred că monumentul a fost construit de sataniști sau de Noul Ordin Mondial. Astfel de păreri sînt în mare parte alimentate de unele porunci de pe pietre, precum „Ghidați reproducerea cu înțelepciune, îmbunătățiți aptitudinile și diversitatea”, care ar putea fi interpretate într-un mod amenințător.

S-ar putea să nu aflăm niciodată cine a construit Pietrele Îndrumătoare din Georgia

Tocmai de aceea, Pietrele Îndrumătoare din Georgia au fost de mai multe ori vandalizate de astfel de adepți ai conspirațiilor. Alți oameni cred că pietrele sînt un mesaj, probabil aparținînd unui om de știință excentric, potrivit Atlas Obscura.

Cu toate acestea, dacă ar fi să ne luăm după ultimii 42 de ani, s-ar putea să nu aflăm niciodată cine a construit Pietrele Îndrumătoare din Georgia. Doar un singur indiciu poate fi găsit pe monument care scrie „Sponsori: Un mic grup de americani care dorește o Eră a Rațiunii”.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽