COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

Pești aurii uriași au apărut într-un lac din SUA, iar autoritățile sunt îngrijorate

13 iul. 23:30   În lume
1996 0

Un oraș din statul american Minnesota le-a cerut locuitorilor să nu-și mai elibereze peștii de acvariu în sălbăticie, după ce într-un lac au fost descoperiți pești aurii uriași.

Animalele de companie pot crește foarte mult în sălbăticie și pot provoca dezechilibre majore în ecosisteme.

Administrația orașului Burnsville a postat pe rețelele sociale imagini cu peștii aurii monstru, care au fost capturați în timpul unei explorări a lacului Keller, potrivit BBC.

Specialiștii spun că peștii aurii contribuie la o calitate slabă a apei, pentru că „deranjează” sedimentele și smulg din rădăcini plantele.


„Vă rugăm să nu vă eliberați peștii aurii în iazuri și lacuri!”, a scris primăria într-un mesaj postat pe Twitter.

În Minnesota, peștele auriu este o specie invazivă reglementată, iar asta înseamnă că este ilegal să fie eliberat în apele publice.

Un pește auriu ținut într-un acvariu crește de regulă pînă la aproximativ 5 cm lungime. Dar, în libertate crește foarte mult și poate fi dificil de îndepărtat - reproducîndu-se rapid și dominînd speciile native.

În avertismentul de pe rețelele sociale, administrația orașului Burnsville i-a sfătuit pe proprietarii de pești să „ia în considerare alte opțiuni pentru a le găsi o nouă casă”.

Autoritățile din districtul Carver, aflat în apropiere, au recuperat din ape 50.000 de pești aurii în luna octombrie.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽