COVID-19 în MOLDOVA

Peste un milion de americani au depus cereri iniţiale pentru ajutor de şomaj

Peste un milion de americani au depus cereri iniţiale pentru ajutor de şomaj

Numărul americanilor care au depus noi cereri pentru ajutor de şomaj în ultima săptămînă a crescut, în mod surprinzător, deasupra pragului de un milion, un pas înapoi pentru piaţa muncii din SUA, afectată de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.


Departamentul american al Muncii a informat joi că 1,106 milioane noi cereri pentru ajutoare de şomaj au fost depuse în săptămîna 9-15 august, mai mult faţă de o cifră revizuită de 971.000 în săptămîna anterioară. Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la continuarea scăderii cererilor pentru ajutoare de şomaj, până la 925.000, transmite agerpres.ro.

Numărul cazurilor de infecţie cu COVID-19 continuă să crească în SUA, ceea ce obligă autorităţile din cele mai afectate zone să închidă afaceri sau să amîne redeschiderea. Printre noile focare descoperite se numără şi unele care au legătură cu redeschiderea campusurilor universitare.

Datele statistice publicate joi mai arată că numărul total al americanilor care primesc ajutoare de şomaj a scăzut în ultima săptămînă, de la 15,5 milioane până la 14,8 milioane. Însă aceşti beneficiari primesc ajutoare de şomaj mai mici pentru că un ajutor federal în valoare de 600 de dolari pe săptămînă a expirat, ceea ce înseamnă că cei fără un loc de muncă trebuie să se descurce cu ajutoarele mai mici oferite de statele lor.

Aceste cifre ar putea să accelereze discuţiile dintre republicani şi democraţi pentru un nou pachet de stimulare care să ofere asistenţă americanilor care şi-au pierdut locul de muncă atunci cînd economia a intrat în carantină pentru a opri răspîndirea virusului. Pînă acum economia americană a recuperat doar 9,3 milioane din cele 22 de milioane de locuri de muncă pierdute între lunile februarie şi aprilie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load