TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Peste 800 de persoane au fost reținute la Moscova

Peste 800 de persoane au fost reținute la Moscova

Poliţia rusă a reţinut peste 800 de persoane care au participat sîmbătă la un protest la Moscova pentru a cere alegeri libere, inclusiv binecunoscuta activistă politică Liubov Sobol, după ce autorităţile au avertizat că manifestaţia este ilegală, potrivit Reuters

Poliţia a îndepărtat-o ​​pe Sobol, o aliată a politicianului Alexei Navalnîi, aceasta fiind luată într-o autoutilitară cu cîteva minute înainte de începerea a ceea ce activiştii anti-Kremlin au descris drept o plimbare paşnică pentru a protesta împotriva excluderii candidaţilor lor de la alegerile de luna viitoare. .

Într-o altă lovitură dată lui Navalnîi, anchetatorii ruşi au deschis o anchetă penală cu privire la presupusa spălare a sumei de 1 miliard de ruble (15,3 milioane dolari) de către fundaţia sa anticorupţie. Navalnîi şi aliaţii săi spun că fundaţia, care a publicat o mulţime de investigaţii stînjenitoare cu privire la oficialii guvernamentali, este finanţată în mod transparent din donaţii publice.

OVD-Info, o organizaţie independentă de monitorizare, a anunţat că poliţia a reţinut sîmbătă la Moscova 828 de persoane, în unele cazuri bătîndu-i cu bastoanele în timp ce aceştia erau căzuţi la pămînt.

Poliţia a transmis că a reţinut 600 de oameni şi că 1.500 au participat la protest, deşi din imagini reiese că în diferite zone ale Moscovei au avut loc mai multe demonstraţii la care au participat multe altele. Mai tîrziu, activiştii opoziţiei au postat online capturi de ecran cu rapoarte ale poliţiei care sugerau că au participat aproximativ 10.000 de manifestanţi.

Protestul de sîmbătă a fost mai mic decît o unul care a avut loc cu o săptămînă mai devreme, dar a subliniat hotărîrea unor critici ai Kremlinului - în special a tinerilor - de a continua să facă presiuni pentru a deschide sistemul politic din Rusia.

Mulţi, dar nu toţi cei reţinuţi au fost eliberaţi mai tîrziu de poliţie, inclusiv Sobol, care a fost amendată cu 300.000 de ruble (4.596 de dolari) pentru încălcarea legilor privind protestele din Rusia.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load