TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Peste 200 de angajaţi ai Google din Statele Unite au format un sindicat

Peste 200 de angajaţi ai Google din Statele Unite au format un sindicat, au anunţat liderii aleşi ai acestuia, într-o opinie publicată în New York Times, transmite Reuters.

Sindicatul, numit "Alphabet Workers Union", are rolul să se asigure că angajaţii primesc salarii corecte şi că nu trebuie să se teamă de abuzuri, răzbunări sau discriminări, transmite adevarul.ro.

Google a fost în atenţia autorităţii de reglementare a muncii din Statele Unite, care a acuzat compania că a interogat mai mulţi angajaţi, pe care ulterior i-a concediat pentru că au protestat faţă de politicile acesteia şi pentru că au încercat să organizeze un sindicat. Google a afirmat că are încredere că a acţionat legal.

”Continuăm eforturile care au avut loc pe parcursul anilor de creare a unei structuri oficiale pentru angajaţi la Google”, au scris liderii sindicali, adăugînd că pînă acum 226 de angajaţi s-au înscris în Communications Workers of America.

”Angajaţii noştri au drepturi de muncă protejate, pe care le susţinem. Dar, aşa cum am procedat întotdeauna, vom continua să discutăm direct cu angajaţii noştri”, a declarat luni Kara Silverstein, director de personal la Google.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load