COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pesta porcină africană dă o nouă lovitură economiei Germaniei

Un caz de pestă porcină africană a fost confirmat în estul Germaniei, lîngă granița cu Polonia, a anunțat joi ministrul Agriculturii Julia Kloeckner, au informat DPA și Reuters.

Boala, care nu este periculoasă pentru oameni, nu a fost găsită la un animal de fermă, ci la un mistreț din statul rural Brandenburg, care înconjoară Berlinul, a declarat oficialul german, adăugînd că testele efectuate la laboratorul Friedrich- Institutul Loeffler a confirmat prezența bolii.

Germania este cel mai mare producător de carne de porc din Europa și al doilea cel mai mare exportator de carne de porc din UE către piețele din afara blocului UE. Se tem că exporturile de carne de porc din Germania, în special către China și alte regiuni asiatice, ar putea fi amenințate de ciumă, transmite zgud.ro.

În perioada aprilie – iunie 2020, Germania a exportat în China aproximativ 158.000 de tone de carne de porc, în valoare de 424 milioane de euro, dublu față de cantitatea livrată în aceeași perioadă din 2019, potrivit datelor publicate de Oficiul Federal de Statistică (Destatis). Epidemia de pestă porcină africană a provocat o scădere de cel puțin 40% a efectivelor de porci în China, ducînd la creșterea importurilor și la o creștere record a prețurilor la carnea preferată în statul asiatic.

Recent, au fost confirmate cazuri de pestă porcină africană în zece țări europene, mistreții fiind suspectați de răspîndirea epidemiei. Unele state au impus interdicții de import pentru regiunile în care a fost raportată pesta porcină africană.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load