Peskov: „Putin și Xi Jinping nu au discutat despre „planul de pace” înaintat de Kiev

22 mar. 14:15   Război în Ucraina
1542 0

Președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping nu au discutat despre planul de pace înaintat de Kiev pentru o reglementare ucraineană, în cadrul discuțiilor de la Moscova.

Acest lucru a fost anunțat jurnaliştilor miercuri de secretarul de presă al șefului statului rus, Dmitri Peskov.

„Nu, nu a fost discutat planul de pace ucrainean, a existat un schimb de opinii cu privire la prevederile pe care le conține planul de pace chinez”, a spus purtătorul de cuvînt al Kremlinului.

În opinia sa, regretul președintelui ucrainean Vladimir Zelenski că Beijingul nu a răspuns la oferta sa de a se alătura planului de pace al Kievului este „o chestiune care privește relațiile bilaterale dintre China și Ucraina”.

Peskov a amintit că Putin, marți, făcînd un bilanț al rezultatelor negocierilor cu președintele RPC, a vorbit despre discuția privind planul de pace chinez. Liderul rus crede că multe puncte ale planului de pace chinez pentru Ucraina pot fi luate ca bază pentru o înțelegere atunci cînd vor fi pregătiți pentru acest lucru cei din Occident și de la Kiev. În același timp, el a menționat că pînă acum nu a fost observată o astfel de pregătire.

10
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий