X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 937

Peskov: „În orice caz, Rusia intenționează să participe la summitul G20”

18 iul. 19:45   Război în Ucraina
1564

În orice caz, Rusia intenționează să participe la summitul G20 într-un format sau altul. O declară purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, luni, 18 iulie, transmite RIA Novosti.

Secretarul de presă al președintelui Rusiei a menționat că programul întîlnirilor bilaterale nu a fost încă format. Peskov a dat asigurări că partea rusă continuă să participe la pregătirile pentru summit.

„Avem o invitație la summit, iar în viitor se vor lua decizii cu privire la oportunitatea uneia sau alteia participări la acest summit. În orice caz, va exista participare”, a spus purtătorul de cuvînt al Kremlinului.

Cu o zi înainte, ministrul britanic de Externe Liz Truss a promis că, dacă va fi aleasă prim-ministru, se va întîlni cu liderul rus la summitul G20, îl va chema pentru o conversație și îl va „asedia”. La rîndul său, purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a spus că „ nu i-au crescut suficient de mult asediatoarea și chemătoarea”.

La rîndul său, primul adjunct al șefului comitetului internațional al Consiliului Federației, Vladimir Dzhabarov, l-a comparat pe ministrul de Externe britanic cu personajul principal al desenului animat „The Brave Hare”. Potrivit senatorului, Truss mîrîie la toți liderii ruși în lipsă, iar la o întîlnire își trage coada.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав