Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Peskov: Formatul contactului lui Putin cu liderii Franței și Germaniei va fi stabilit mai tîrziu

30 mar. 2021,, 16:00   Externe
1923 0

Formatul contactului Președintelui rus, Vladimir Putin, cu Președintele francez, Emmanuel Macron, și cancelarul german, Angela Merkel, este în proces de examinare, urmînd să fie stabilit mai tîrziu.

Potrivit tass.ru, acest lucru a fost anunțat marți de Purtătorul de cuvînt al liderului rus Dmitri Peskov.

„Cînd în sfîrșit vom înțelege care va fi acesta, vă vom informa. Nu există prea multe diferențe aici, fie că este un format video sau nu. Vorbim despre o discuție între Putin, Merkel și Macron. Care format va fi - video sau audio - aceasta este deja o problemă secundară”, a spus el.

Anterior s-a relatat despre pregătirea unui astfel de contact al liderilor. Peskov a declarat că o astfel de conferință nu este pregătită ca un eveniment al celor patru membri al formatului Normand. Potrivit acestuia, părțile intenționează să abordeze o serie de alte probleme.

Purtătorul de cuvînt al liderului rus a mai spus că Putin va oferi explicațiile necesare cu privire la situația în jurul lui Alexei Navalnîi în timpul discuțiilor sale cu Macron și Merkel, dacă ei vor cere acest lucru.


În plus, în timpul viitorului contact cu liderii Germaniei și Franței, Președintele rus intenționează să discute situația din sud-estul Ucrainei, dar nu sînt așteptate decizii concrete, a adăugat Peskov.

În același timp, potrivit lui Peskov, soluționarea problemei privind escaladarea situației fără participarea Kievului oficial este una dificilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?