Peskov a spus că în cadrul întrevederii Putin și Biden vor discuta problema proprietății diplomatice

16 iun. 2021,, 13:15   Război în Ucraina
2361 0

Problema proprietății diplomatice va fi discutată în cadrul întîlniri dintre președintele rus Vladimir Putin și șeful Casei Albe, Joe Biden, la Geneva. Despre acest lucru a anunțat miercuri purtătorul de cuvînt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, în emisia Pervîi Canal.

"Desigur, această problemă nu trebuie evitată. Relațiile bilaterale sînt piatra de temelie", a spus el, răspunzînd la întrebarea despre discutarea temei proprietății diplomatice în cadrul summitului de la Geneva. Peskov a subliniat că dialogul dintre Federația Rusă și SUA a fost redus la inițiativa părții americane. "Președintele Putin și partea rusă nu au fost niciodată pentru încheierea dialogului", a adăugat purtătorul de cuvînt al Kremlinului.

Peskov a remarcat necesitatea de a "clarifica toate neînșelegerile" în relațiile bilaterale. "Proprietatea noastră diplomatică, incapacitatea angajaților noștri de a lucra, lipsa dialogului în domenii atât de sensibile precum lupta împotriva terorismului, securitatea informațiilor și așa mai departe. <..."Toate acestea trebuie să fie prinse, toate acestea trebuie discutate pentru a reporni aceste procese, dacă, desigur, va fi stabilită astăzi o voință politică", a subliniat purtătorul de cuvînt.

Discuțiile dintre președintele Rusiei și cel al SUA, Vladimir Putin și Joe Biden vor avea loc în format restrîns și extins la Villa La Grange din Geneva. Întîlnirea va dura aproximativ 4-5 ore. Acesta va fi primul summit ruso-american de la întîlnirea lui Putin cu fostul președinte american Donald Trump la Helsinki în iulie 2018.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?