TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Peskov a răspuns la informațiile privind „buncărul secret” pentru pregătirea mesajului lui Putin

Kremlinul a negat informațiile apărute în mass-media cu privire la pregătirea mesajului anual al șefului statului către Adunarea Federală într-un fel de „buncăr secret”. Acest lucru a fost relatat de Interfax cu referire la răspuns purtătorului de cuvînt al Președintelui rus Dmitri Peskov.

„Mesajul este pregătit la Kremlin. Cele mai diverse subdiviziuni de experți, inclusiv membri ai Cabinetului de miniștri, sînt implicați activ în procesul de pregătire. Aici nu există niciun secret”, a declarat purtătorul de cuvînt al liderului rus, Vladimir Putin.

Peskov a menționat că vizavi de Casa Albă, peste rîu, contrar informațiilor furnizate în presă, se află Centrul de coordonare a Guvernului și nu buncărul. Acesta este situat într-o sală de conferințe spațioasă care a fost modificată pentru a ține cont de sarcinile de coordonare guvernamentală.

„Nu este absolut secret. Este vizitat de un număr imens de experți și reprezentanți ai mediului de afaceri, autorităților publice, deputați ”, a conchis oficialul de la Kremlin, adăugînd că șeful statului va vizita în curînd Centrul.

Anterior, Bloomber a raportat, citînd surse, că oficialii se pregătesc pentru mesajul lui Putin într-o încăpere subterană dotată cu tehnologii performante, situată pe malul opus al rîului Moscova vizavi de Casa Albă.


Adresarea lui Putin către Adunarea Federală va avea loc pe 21 aprilie. Discursul anterior a avut loc în ianuarie 2020. Atunci una dintre declarațiile principale din discursul său a fost o propunere de modificare a Constituției Rusiei. În noiembrie anul trecut, Kremlinul a anunțat că amînă mesajul pînă în 2021, menționînd că nu există nicio obligație legală de a da mesajul publicității pînă la sfîrșitul anului calendaristic.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load