COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Persoanele care încalcă măsura izolării în Marea Britanie riscă o amendă de până la 10.000£

Cetățenii din Marea Britanie care încalcă măsura izolării riscă amenzi de pînă la 10.000 de lire sterline, potrivit BBC. Persoanele care au fost testate pozitiv pentru coronavirus sau sînt contacți direcți cu o persoană confirmată pozitiv cu COVID-19 sînt obligate să stea în carantină, transmite digi24.ro.

Potrivit unui studiu comandat de executivul britanic s-a constatat că doar 18% dintre persoanele care aveau simptome au intrat în izolare.

De luni, încălcarea măsurii izolării devine ilegală, cu amenzi începînd de la 1.000 de lire sterline pînă la 10.000 de lire sterline. Polițiștii pot verifica dacă cetățenii respectă aceste reguli. Legea se aplică persoanelor care au fost testate pozitiv pentru coronavirus sau cărora medicii le-au recomandat să se autoizoleze deoarece au fost în contact strâns cu cineva care a contractat virusul.

De asemenea, guvernul britanic a lansat joi o aplicaţie de monitorizare a localizării persoanelor testate pozitiv pentru COVID-19 în Anglia şi Ţara Galilor şi a încurajat populaţia să o instaleze pe telefoanele mobile pentru a primi alerte despre proximitatea faţă de o asemenea persoană, contribuind astfel la limitarea răspîndirii noului coronavirus.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load