COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6793
Coronavirus stiri: 7614

Periplul turmei de elefanţi în China: Pahidermul care se separase de turmă, trimis înapoi în rezervaţia unde trăia

8 iul. 23:30   În lume
1168 0

Peregrinarea incredibilă a unui grup de elefanţi prin China a luat recent o nouă întorsătură: pahidermul care se desprinsese de restul turmei a fost trimis înapoi în rezervaţia naturală din care provenea, au indicat autorităţile, potrivit AFP.

Turma de 15 elefanţi cutreieră provincia Yunnan (sud-vest) de cîteva luni. În prezent, animalele se află la aproximativ 500 km de rezervaţia lor din Xishuangbanna, o regiune aflată la graniţa cu Laos şi Myanmar.

Periplul elefanţilor este monitorizat constant de drone şi de agenţi care intervin pentru a evacua populaţiile aflate în calea lor. Prejudiciul cauzat de turmă a fost deja evaluat la peste un milion de euro.

Unul dintre pahiderme, un mascul în vîrstă de 10 ani, se separase de semenii săi în iunie şi călătorea singur.

Miercuri însă, animalul de 1,8 tone a fost adormit cu ajutorul unui tranchilizant şi transportat înapoi în rezervaţia sa, la aproximativ 530 de kilometri de locul unde se afla, a declarat miercuri Departamentul pentru faună sălbatică din provincia Yunnan, fără a preciza cum a fost transportat animalul.

Elefantul nu pare să fie deranjat de călătoria sa de întoarcere: după ce a fost eliberat, a plecat în căutarea hranei înainte de a face o baie într-un rîu, potrivit imaginilor transmise de televiziunea publică CCTV.

Elefanţii masculi părăsesc, în general, turma mamei pentru a trăi singuri sau în grupuri mici alături de alţi masculi atunci cînd ajung la maturitatea sexuală.

Zoologii nu ştiu încă de ce turma de elefanţi a părăsit vasta lor rezervaţie aflată într-un climat tropical.

Elefanţii sălbatici sînt protejaţi în China, unde numărul lor este în prezent estimat la 300, comparativ cu mai puţin de 200 în anii 1980. Aceştia trăiesc exclusiv în regiunea turistică şi tropicală Xishuangbanna.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽