Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Performanță unică: Francezul Nathan Paulin a parcurs o sfoară, la 70 de metri înălțime

19 sep. 2021,, 13:30   Externe
3776 0

Slackliner-ul Nathan Paulin a primit aplauze la scară largă în inima Parisului.

În această sîmbătă sportivul a finalizat o traversare pe sfoara de 600 de metri de la Turnul Eiffel pînă la cealaltă parte a rîului Sena.

Paulin, în vîrstă de 27 de ani sa deplasat de-a lungul liniei suspendate la 70 de metri deasupra solului iar, la un moment dat sa așezat pe frînghie chiar înainte de a ajunge la Teatrul Chaillot.

„Este cu adevărat frumos, mai ales că am pornit de la Turnul Eiffel”, a spus el.

„În timpul spectacolului, chiar nu l-am simțit că sînt cu mult deasupra pămîntului, chiar nu mi-a fost frică de înălțime”. Paulin a spus că isprava de sîmbătă a venit după patru ani de pregătire, ca să nu mai vorbim și de căruia să fie treacă peste frică de înîlțime.


În 2019, francezul a efectuat o plimbare pe slackline la 150 de metri înălțime și 510 metri lungime, între doi zgîrie-nori, în cartierul de afaceri La Defense din Paris, potrivit reuters.com

Slacklining-ul este un sport dar, și o formă de artă. Este un antrenament pentru echilibru, recreere și meditație. Pare similar la prima vedere, cu mersul pe funie și se realizează prin întinderea și tensiunea unei lungimi largi de 1 ”- 2” de nylon / poliester între două puncte de ancorate, cel mai adesea de copaci.

Originea sa a fost atribuită cel mai frecvent comunității de alpinism din Parcul Național Yosemite. Este percepută ca o modalitate de a petrece timpul liber altfel, menținînd în același timp nivelul de concentrare, capacitatea fizică, puterea de bază și echilibrul. Deși sportul a luat naștere în urma cu peste 40 de ani, în ultimii 10 ani sa înregistrat sau creștere semnificativă a pasionaților de acest sport extrem.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?