COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 604 909   INFECTAȚI 259 202(+154)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6255(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2828
Puterea stiri: 6301
Coronavirus stiri: 7250

Pentru Rusia și SUA a venit momentul cînd trebuie să se îndrepte spre o mai bună înțelegere reciprocă. Declarație

16 iun. 13:55   În lume
1072 0

Relațiile dintre Federația Rusă și Statele Unite ale Americii se află într-un moment în care țările trebuie să se îndrepte spre o mai mare înțelegere reciprocă, iar Ministerul rus de Externe va continua să lucreze la această idee. Despre acest lucru a declarat miercuri pentru TASS, ministrul adjunct de Externe, Serghei Reabkov.

"Întrucît agenda [summit-ului] este cuprinzătoare, ce alte rezultate pot fi - aceasta este o poveste aparte și nimic nu poate fi anticipat aici. Totul depinde de modul în care va decurge discuția, dar în principiu cred că a venit momentul în care trebuie să transformi relația într-o înțelegere reciprocă dacă nu mai constructivă, atunci mai mare. Aceasta este configurația pe care o avem la nivelul nostru și pe care o vom rezolva în viitor, inclusiv", a spus el.

Potrivit diplomatului, delegația rusă speră că în urma summitul va putea fi transmis un semnal coordonat pe probleme de stabilitate strategică.
"Starea de spirit este pozitivă. Toată lumea își cunoaște manevra, iar munca continuă pînă în prezent. Sperăm în continuare că, după summit, probabil că va fi posibil să trimitem un semnal coordonat pe probleme de stabilitate strategică și continuarea dialogului în acest domeniu", a spus viceministrul.

Statele Unite ar trebui să înțeleagă că, prin tehnici presante sau verbale, nu vor impune Federația Rusă să-și schimbe poziția în privința subiectelor cunoscute, crede Reabkov.

Ryabkov a subliniat că delegația rusă este pregătită să discute toate subiectele la summitul de la Geneva: "Cu siguranță ne vom confrunta cu situația care a fost deja anunțată de americani pe subiecte cunoscute - atît regionale, cît și interne - dar sîntem pregătiți pentru acest lucru. Președintele a fost foarte clar în această privință. Noi nu evităm discutarea oricărui subiecte. Nu există că noi nu sîntem gata să discutăm vreun subiect".

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽