X 

Pentagonul precizează scopul vizitei lui Austin la Kiev

20 noi. 15:45   Război în Ucraina
2906 0

În timpul vizitei sale la Kiev, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, va purta discuții la nivel înalt cu conducerea ucraineană.

Părțile vor discuta despre parteneriatul dintre cele două țări și despre asistența militară pentru FAU.

Despre aceasta relatează RBC-Ucraina cu referire la serviciul de presă al Pentagonului.

Se pare că discuțiile se vor axa pe consolidarea în continuare a parteneriatului strategic dintre Statele Unite și Ucraina, inclusiv pe asigurarea armatei ucrainene cu capacitățile de luptă necesare atît pentru perioada de iarnă, cît și pentru a-și proteja țara de amenințări viitoare.

Pentagonul mai notează că, în timpul vizitei, Austin va sublinia angajamentul SUA de a oferi asistența de securitate necesară pentru a se apăra, precum și de a discuta o viziune pe termen lung pentru viitorul forțelor armate ucrainene.


La sfîrșitul acestei săptămîni, Austin, virtual, de la Pentagon, va găzdui cea de-a 17-a reuniune a Grupului de contact pentru apărare din Ucraina. Se așteaptă ca la reuniune să participe aproximativ 50 de țări.

Anterior, s-a anunțat că șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a sosit astăzi în Ucraina într-o vizită. El se află la Kiev.

Ministrul Apărării din Statele Unite a publicat pe Twitter o fotografie din gara din capitală. El a fost întîmpinat la Kiev de ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink.

1
0
0
1
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?