Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Pe cine îl urmăresc cekiștii antrenați în dosarul Carinei Țurcan

21 iul. 2020,, 17:30   Război în Ucraina
2466 0

Avocații consilierului șefului Roscosmos și jurnalistul Ivan Safronov sînt urmăriți de angajații FSB, printre care și cei antrenați în dosarul fostului top-manager al Companiei Inter RAO Carina Țurcan acuzată de spionaj.

Acest lucru a fost relatat de către unul dintre avocați, Ivan Pavlov, pentru ziarul Kommersant, scrie lenta.ru.

Potrivit lui, ei se simt urmăriți începînd cu 13 iulie. Urmărirea este efectuată de agenții Direcției „P”, care asigură combaterea corupției în domeniul industrial în cadrul Serviciului pentru securitatea economică al FSB.

Pavlov a indicat că a văzut printre cekiști angajații implicați în dosarul top-managerului al Companiei Inter RAO Carina Țurcan acuzată de spionaj. Cazul ei este investigat de anchetatorul FSB Alexandr Ceaban care conduce acum un grup de investigații în dosarul Safronov.

Anterior, la 16 iulie, Pavlov a dezvăluit detaliile unui denunț al Serviciului de Informații Externe (SVR) cu privire la trădare, în care este acuzat jurnalistul. Potrivit lui, din scrisoarea unui general al SVR trimisă la FSB rezultă că Safronov ar fi cooperat cu Serviciile Speciale ale Cehiei prin intermediul unui străin anonim.


S-a comunicat că dosarul penal pe numele jurnalistului a fost intentat de FSB după obținerea informației de la SVR. Scrisoarea a fost semnată de generalul SVR.

Safronov a fost reținut pe 7 iulie și plasat în arest pe două luni. Potrivit FSB, el a fost recrutat în 2012 de către Serviciile Speciale cehe, la ordinul cărora a adunat și a transmis reprezentantului său în 2017 informații care constituie secretul de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий