COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

”Patrulă de porci” pe unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa

18 oct. 2021,, 21:00   În lume
1817 0

Aeroportul Schiphol din Amsterdam, unul dintre cele mai aglomerate din Europa, a recrutat o „patrulă de porci” pentru a ține departe păsările de pe terenurile agricole dintre piste, potrivit BBC.

Anul trecut au existat peste 150 de incidente în care avioane au lovit păsări pe piste. Asta se întîmplă deoarece pămînturile fertile din jurul aeroportului atrag gîște în căutare de mîncare și adăpost, transmite Noi.md cu referire ls Știri.md.

Angajații aeroportului fac constant eforturi ca să le îndepărteze, iar acum sînt ajutați și de o „patrulă” de 20 de porci. Animalele pășunează pe terenul agricol dintre piste și mănîncă tot ce a mai rămas în urmă după recoltarea sfeclei de zahăr.

Dacă anul trecut cîmpurile erau pline de gîște - un real pericol pentru avioane - de la sosirea porcilor acestea au dispărut.

„În cele cîteva săptămîni de cînd sînt aici nu au apărut păsări pe acest cîmp”, a declarat Yvonne Versteeg, responsabila pentru floră și faună de la Aeroportul Schiphol.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X