COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 558 INFECTAȚI 288 377(+647)   TRATAȚI 272 677     DECESE 6679(+14)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6634

Pashinyan a acuzat Azerbaidjanul de încălcarea teritoriului Armeniei

13 mai. 07:22   În lume
1084 0

Ministerul Apărării al Armeniei a confirmat faptul încercării de a muta trupele azere spre graniță la unul dintre teritoriile din regiunea Syunik.

Premierul interimar Nikol Pashinyan a numit incidentul din regiunea Syunik drept o încălcare a teritoriului Armeniei. El a făcut declarația corespunzătoare în cadrul ședinței Consiliului de securitate al țării. Despre aceasta a relatat miercuri, 12 mai, SputnicArmenia.

"În această dimineață, forțele armate azere au trecut granița de stat a Armeniei, înaintînd 3,5 kilometri în interiorul acesteia. De fapt, ei încearcă să înconjoare lacul Sevlich. Acțiunile părții azere în zona lacului sunt inacceptabile, este o încălcare a teritoriului suveran al Republicii Armenia", a declarat el.

Potrivit acestuia, forțele armate armene au reacționat la aceste evenimente, au efectuat tehnicile tactice necesare și alte acțiuni.

Conform Acordului trilateral, prin regiunea Syunik ar trebui să treacă un drum care să lege Baku de exclava Nakhichevan și Turcia. În ajun, președintele azer Ilham Aliyev a avertizat că este gata să construiască coridorul rutier chiar și cu forța.


Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽