AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 466 469  Au ieșit 381 000​  Au rămas 85 469     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 909
Criza energetică stiri: 730

Pasagerilor aerieni din 150 de țări li se va interzice tranzitul prin Hong Kong

14 ian. 08:05   Război în Ucraina
1433 0

Pasagerii aerieni din țările cu risc ridicat de răspîndire a covid nu vor putea tranzita Aeroportul Internațional Hong Kong timp de o lună. Aceste informații au fost confirmate oficial corespondentului TASS de către administrația aeroportului.

"Pentru a controla răspîndirea tulpinii Omicron a COVID-19, extrem de contagioase și pentru a consolida în continuare protecția personalului aeroportului și a altor clienți, în perioada 16 ianuarie-15 februarie, va fi introdusă interdicția serviciilor de tranzit pentru pasagerii care călătoresc prin Aeroportul Internațional Hong Kong din rîndul persoanelor care au vizitat în ultimele 21 de zile țările din grupul A", a menționat Serviciul de presă al aeroportului.

În prezent, din această categorii fac parte aproximativ 150 de țări, inclusiv SUA, Japonia, Marea Britanie, Canada, Australia, Rusia, Kazahstan și Ucraina. Această listă include automat toate țările în care a fost detectat cel puțin un caz de infecție cu tulpina omicron.

Aeroportul a specificat că noile reguli privind tranzitul "nu va afecta pasagerii din alte țări, inclusiv din China continentală și Taiwan."

În prezent, această regiune administrativă specială a Republicii Populare Chineze se confruntă cu amenințarea celui de-al cincilea val de infecție cu coronavirus asociat cu răspîndirea tulpinii omicron. După câteva luni de creștere zero, aici au început să fie înregistrate zeci de noi cazuri locale de infecție, inclusiv cele cu o sursă neclară. Medicii monitorizează locurile de deplasare și contactele bolnavilor pentru a rupe lanțul de transmitere a virusului.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав