COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pasagerii vasului de croazieră Westerdam, căutaţi după confirmarea unei infecţii cu noul coronavirus

Pasagerii vasului de croazieră Westerdam, căutaţi după confirmarea unei infecţii cu noul coronavirus

Operatorul vasului american de croazieră Westerdam încearcă în prezent să-i găsească pe cei peste o mie de pasageri care s-au împrăştiat în diferite direcţii în urma debarcării lor săptămîna trecută în Cambodgia, după ce între timp una dintre pasagere a fost diagnosticată cu noul coronavirus, relatează luni AFP.

Compania Holland America, proprietara navei Westerdam, a anunţat că lucrează în strînsă coordonare cu diverse guverne, cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi cu centrele de diagnostic din SUA pentru a localiza şi investiga medical persoanele care ar fi putut intra în contact cu turista infectată.

După ce, de teama coronavirusului, a fost refuzată de mai multe ţări asiatice, nava Westerdam, cu 1.455 de pasageri la bord, a primit joia trecută permisiunea să acosteze în postul Sihanoukville din Cambogia, o decizie salutată de preşedintele american Donald Trump, printre pasageri regăsindu-se şi numeroşi cetăţeni americani.


Peste 1.200 dintre pasagerii aflaţi la bordul navei au debarcat în zilele următoare acostării, după ce au fost supuşi unei examinări medicale rapide. Premierul cambodgian Hun Sen i-a întîmpinat el însuşi pe primii pasageri debarcaţi, el ironizînd ceea ce a numit ''boala fricii'' şi asigurînd că la bord nu a fost identificat niciun caz de infectare cu noul coronavirus.

Însă sîmbătă, 15 februarie, o pasageră americancă în vîrstă de 83 de ani, care a plecat din Cambogia cu avionul către Malaezia, dorind ca de acolo să-şi continue călătoria către SUA, a fost diagnosticată cu noul coronavirus în capitala Malaeziei, Kuala Lumpur. La fel ca ea, numeroşi alţi pasageri ai navei au plecat înspre ţările lor, stîrnind astfel preocupări faţă de o propagare a virusului care pînă în prezent a ucis circa 1.800 de oameni în China.

În acest context, autorităţile din Cambodgia au intensificat controalele pentru pasagerii navei Westerdam rămaşi încă în această ţară. Thailanda vecină, care a refuzat acostarea navei, are în vedere să interzică accesul pasagerilor de pe această navă, dar unii dintre ei deja au tranzitat această ţară. La bordul navei Westerdam se mai află în prezent 233 de pasageri şi 747 de membri ai echipajului.

La bordul vasului de croazieră, printre cei peste 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului se află şi 17 romîni. Pînă luni, virusul a fost confirmat în cazul a 454 de persoane aflate la bordul navei de croazieră. Cele 454 de cazuri au fost descoperite după testarea a 1.723 de oameni de la bord.Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load