TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Partidul lui Zelenski a cîştigat alegerile, risc ridicat de incendiu de vegetaţie în Grecia

Partidul lui Zelenski a cîştigat alegerile, risc ridicat de incendiu de vegetaţie în Grecia

Partidul lui Volodimir Zelenski a cîştigat alegerile parlamentare din Ucraina


Partidul ”Sluga naroda” al preşedintelui Volodimir Zelenski, a cîştigat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică în Ucraina, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, informează Reuters.


Astfel, formaţiunea preşedintelui ar fi obţinut 43,9% din voturi, conform acestor sondaje.


Blocul Opoziţiei, partid care promovează apropierea de Rusia, se află pe locul al doilea, iar pe locul al treilea ar urma să se claseze partidul fostului preşedinte Petro Poroşenko, Solidaritatea Europeană.


În total, cinci partide ar urma, conform sondajelor, să ocupe locuri în Parlamentul de la Kiev.

Risc ridicat de incendiu de vegetaţie în Grecia


În Grecia există un risc ridicat de incendiu de vegetaţie în mai multe zone, din cauza vîntului şi a temperaturilor ridicate, transmite MAE.


Cei care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă sînt avertizați, că există un risc ridicat de incendiu de vegetaţie (grad 4 din 5) în data de 22 iulie 2019, pe fondul vîntului şi al temperaturilor ridicate din regiunea Attica, Insula Eghina, Insula Salamina şi sudul Insulei Evia.

Incendii puternice de vegetaţie în Portugalia


Peste 800 de pompieri au fost mobilizaţi în centrul Portugaliei pentru a stinge trei incendii puternice de vegetaţie, iar autorităţile au emis ordine de evacuare pentru populaţia din zonele afectate, potrivit BBC.


Cele trei incendii s-au declanşat sîmbătă, iar autorităţile au anunţat că duminică au reuşit să ţină sub control două dintre acestea. Incendiile s-au răspîndit rapid din cauza vîntului puternic din regiune.


Opt pompieri şi 12 civili au fost răniţi, iar Armata a decis mobilizarea soldaţilor pentru a ajuta la stingerea focului. Mai multe şosele importante au fost închise.


Poliţia a declanşat o investigaţie în legătură cu aceste incendii, a anunţat Eduardo Cabrita, ministrul portughez de Interne. El a informat că autorităţilor locale li s-a părut suspect că cele trei incendii au izbucnit în aceeaşi perioadă şi în zone apropiate.


„Sîntem pregătiţi pentru o zi grea”, a declarat Belo Costa, un oficial din cadrul Protecţiei Civile. El a mai informat că nicio locuinţă nu este în pericol să fie afectată de incendii.


Preşedintele ţării, Marcelo Rebelo de Sousa, a informat, prin intermediul unui comunicat de presă, că urmăreşte situaţia şi şi-a exprimat solidaritatea faţă de persoanele afectate.


Şase regiuni din centrul şi sudul Portugaliei sînt sub cod roşu de incendii. Incendiile de vegetaţie sînt o problemă frecventă în Portugalia deoarece ţara este puternic împădurită, temperaturile ridicate din timpul verii duc la aprinderea copacilor, iar vînturile puternice care vin dinspre Oceanul Atlantic înteţesc focul.


În 2017, 64 de persoane au decedat din cauza unui incendiu în Portugalia, acesta fiind cel mai grav astfel de incident din istoria modernă a ţării.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load