TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Partidul lui Poroșenko pierde teren în alegerile parlamentare

 Partidul lui Poroșenko pierde teren în alegerile parlamentare

Partidul "Batkivshchyna" al fostului prim-ministru, Iulia Timoșenko, după prelucrarea a 93% din buletinele de vot în alegerile din Rada Supremă, a depășit partidul "Solidaritatea europeană" a fostului președinte Petro Poroșenko.


Acest lucru îl demonstrează datele publicate pe site-ul CEC-ului Ucrainei.


Partidul lui Timoșenko, care anterior ocupa locul patru în alegeri, a ajuns pe locul trei, acumulînd 8,18% din voturi. "Solidaritatea europeană" rămîne ușor în urma aceluia, acumulînd 8,13%. Chiar și aceast mic decalaj influențează asupra numărului locurilor în parlament pe care aceste forțe politice le vor primi. Deci, "Batkivshchyna" va primi acum 24 de mandate, iar partidul lui Poroșenko - 23. În plus, ambele părți vor primi cîte un loc în parlament din contul deputaților din circumscripții.


Partidul prezidențial "Slujitorul Poporului" a acumulat 43,13% din voturi și a cîștigat în 129 circumscripții. În Rada Supremă de legislatura a noua, partidul va putea forma o majoritate parlamentară, primind 253 din 450 de mandate de deputat.


Al doilea loc în alegeri este ocupat de partidul "Platforma de opoziție - Pentru viață", care a fost susținut de 13,05% din ucraineni. De asemenea, în parlament accede și partidul "Golos" al lui Svyatoslav Vakarciuk, care a fost susținut de 5,85% din alegători. Deocamdată el poate conta pe 20 de fotolii de deputat.


Duminică, 21 iulie, în Ucraina au fost organizate alegeri anticipate în parlamentul țării. Rata finală de participare a fost de 49,84%.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load