TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Parteneriat între Noua Zeelandă şi Germania pentru stimularea cercetării în domeniul spaţial

Un parteneriat între Noua Zeelandă şi Germania ar putea conduce la viitoare misiuni comune în domeniul spaţial, a anunţat miercuri ministrul Cercetării, Ştiinţei şi Inovării din Noua Zeelandă, Megan Woods, potrivit DPA.

Un număr de 12 organizaţii neozeelandeze va colabora cu experţi din cadrul German Aerospace Centre (DLR) pentru a spori capacitatea industriei aerospaţiale din Noua Zeelandă, a precizat Woods într-o declaraţie.

În cadrul parteneriatului, vor fi realizate studii de fezabilitate în domeniul propulsiei, comunicărilor spaţiale şi tehnologiilor de teledetecţie.

''Tehnologiile de teledetecţie au un potenţial enorm pentru Noua Zeelandă cu aplicabilitate în monitorizarea schimbărilor produse la nivelul oceanelor, precum şi în detectarea navelor, deversărilor poluante şi banchizelor'', a explicat Woods.

Studiile vor conduce la colaborări de dimensiuni mai ample, inclusiv la eventuale misiuni spaţiale comune între Noua Zeelandă şi Germania, a adăugat aceasta.

''Germania este unul dintre principalii parteneri al Noii Zeelande în domeniul ştiinţei şi inovării, iar DLR deţine una dintre cele mai avansate capacităţi tehnologice aerospaţiale din lume'', a completat ea.

Acesta ''parteneriatul firesc'' va permite Noii Zeelande să fie implicată în proiecte de cercetare aerospaţială de ultimă generaţie, a continuat Woods.

''Noua Zeelandă are avantaje competitive unice care contribuie la progresele în domeniul industriei aerospaţiale, cum ar fi localizarea noastră geografică şi gîndirea inovatoare'', a dat asigurări ministrul.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load